Architect : Jacques Ripault architecture

This project, designed by the Jacques Ripault workshop, rests on the existing building’s gable and culminates in a peak at the far southern end of the plot. At its own scale, the ten storey building will embody the role of a reference mark, an urban message. The student residence, which will be operated by the CROUS student organisation, features 67 living units and an accommodation centre with a roof terrace. The entire building is accessible to mobility-impaired persons and 6 rooms are fitted out for disabled students.

Featuring exterior insulation, a vegetal roof, 60 square metres of solar roof panels, specially designed sunlight protection, water saving systems and low-consumption lighting in common areas, this student residence aims at high energy performance levels that meet the Paris Climate requirements.

Provision and installation of the white UHPFC frontage: 1003 m2

More about the project

Article on Archidailly.com

thumbnail of Construction Moderne – Porte de Vanves

N°146 – December 2015 (extracts)